
- Vinars Jidvei VS 40 ml
- Sirop de soc 10 ml
- Verjus Jidvei 20 ml
- Cordial din brânză Gorgonzola 20 ml
- Foamee 4 drops
- Jidvei Grigorescu Roșu 15 ml
- Lemon peel
- PROCEDEU Build, Shake & Dry Shake
- PAHAR Rocks
- DECOR Inel din vinul Jidvei Grigorescu Roșu
REȚETA
Se pre-răcește paharul.
Se pregătește un shaker din 2 piese și se adaugă 40ml Vinars Jidvei VS, 10ml sirop de soc din Găbănașul Castelului, 20ml Verjus Jidvei, 20ml cordial din brânză Gorgonzola*, 4 picături foamee și un peel de lămâie care, după ce i se eliberează uleiurile esențiale, se pune deoparte.
Se agită 10-15 sec prin metoda dry shake, apoi se adaugă gheata și se agită bine 10-15 secunde. Conținutul se toarnă peste gheața proaspătă cu ajutorul unui strain și a unui finestrainer.
Ca și garnish se folosește 15ml vin roșu Jidvei Grigorescu Roșu, care se toarnă încet pentru a forma un inel între băutură lichida și spuma creată.
*Pentru realizarea cordialului din brânză Gorgonzola, se pun la foc mic 100g miere, 50ml apă, 25g brânză Gorgonzola, 20ml ulei măsline și se pun la foc mic pană se omogenizează.

Anei Sergiu are 34 de ani și de 12 ani lucrează în bar. Mixologia a venit firesc în viața sa. Mereu îi place să creadă că s-au ales unul pe celălalt. Pentru Sergiu, mixologia nu e doar despre băuturi, ci despre conexiunea cu oamenii. În prezent, activează în locația Mia Restaurant & Lounge din Constanța. Pe lângă pasiunea sa pentru mixologie, fotbalul a fost un mod de a-și petrece timpul liber, însă, de câtiva ani, cea mai mare pasiune este aceea de a fi tată. Nimic nu îl definește mai mult decât asta.
Ingredientele Jidvei

Jidvei VS
Este o alegere excelentă pentru realizarea cocktailurilor dulci-acrișoare, acrișor-răcoritoare sau pentru cele specifice perioadei de iarnă, mai consistente, mai pline sau cu texturi mai cremoase.
Oferă o bază alcoolică cocktailului - 38% alc. -, dar ajută și la creșterea complexității băuturii prin notele de vanilie, caramel, lemn dulce și condimente fine.
-
ALCOOL38%
-
Note aromaticegutui, lemn dulce, nuci, caise, note subtile de condimente
Jidvei
Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticedulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.


Roșu
Grigorescu Roșu, un cupaj între Pinot Noir și Cabernet Sauvignon, de culoare roșu rubiniu, cu reflexii violet, se deschide olfactiv cu note intense de fructe roșii și negre – cireșe, coacăze negre și prune coapte – și cu accente delicate de piper negru și lemn dulce.
-
ALCOOL12.5%
-
Note aromaticeechilibrat, corp mediu, arome de fructe negre și ciocolată.