
- Jidvei Grigorescu Roșu 90 ml
- Sirop de portocale 30 ml
- Suc de lime 20 ml
- Crenguță de mentă 1 buc
- Fructe de pădure -
- PROCEDEU Shake & strain
- PAHAR Rocks
- DECOR Frunzuliță de mentă & fructe de pădure /span>
REȚETA
Într-un shaker, se adaugă vinul roșu, siropul de portocale* și sucul de lime și mentă .
Se umple shakerul cu gheață și se agită bine timp de 15-20 de secunde.
Se strecoară lichidul într-un pahar de tip rocks cu gheață.
Se decorează cu o crenguță de mentă și coacăze negre.
Într-un bol, se adaugă separat, chipsurile proaspete de mămăligă și rozmarin**.
*Pentru siropul de portocale, este nevoie de 200ml suc proaspăt stors de portocale, 150g zahăr alb sau brun, 1 linguriță coajă de portocală rasă și 50ml apă. Se storc portocalele pentru a obține sucul proaspăt, se rade coaja fin. Ulterior, într-o cratiță mică, se adaugă sucul de portocale, apa, zahărul, coaja rasă de portocală și se pune la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă complet. Se lasă siropul să fiarbă ușor, timp de 8-10 minute, amestecând ocazional, până când compoziția se îngroașă ușor. La final, siropul se lasă la răcit, apoi se transferă într-o sticlă sau borcan sterilizat.
**Pentru chipsurile de mămăligă cu rozmarin, este nevoie de 250g făină de mălai, 500ml apă, o crenguță de rozmarin proaspăt, tocat fin, două linguri ulei de măsline și sare grunjoasă. Se fierbe apa și se adaugă făina de mălai, amestecând continuu până când se obține o mămăligă fermă. Se întinde mămăliga într-un strat subțire pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se unge apoi cu ulei de măsline și se presară rozmarinul tocat și sarea grunjoasă. Se lasă mămăliga să se răcească complet, apoi se taie în triunghiuri sau pătrate. La final, se coc chipsurile în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-30 de minute, până devin crocante și aurii.

Stelică Rotariu are 22 de ani și este din Iași. A pășit în industria bartending-ului în urmă cu 3 ani, iar de atunci nu s-a mai dezlipit de această meserie. În prezent, Stelică activează în locația Retro Cafe din Iași. Pe lângă arta de a crea băuturi savuroase, Stelică este pasionat și de arta fotografică și drumețiile montane.
Ingredientele Jidvei

Roșu
Grigorescu Roșu, un cupaj între Pinot Noir și Cabernet Sauvignon, de culoare roșu rubiniu, cu reflexii violet, se deschide olfactiv cu note intense de fructe roșii și negre – cireșe, coacăze negre și prune coapte – și cu accente delicate de piper negru și lemn dulce.
-
ALCOOL12.5%
-
Note aromaticeechilibrat, corp mediu, arome de fructe negre și ciocolată.