
- Vinars Jidvei VSOP infuzat cu pere și dulceață de gutui 60 ml
- Jidvei Iluziv SB+RI+MO 30 ml
- Verjus Jidvei 5 ml
- Jidvei Scintti Extra Dry Muscat Ottonel 10 ml
- PROCEDEU Shake & Strain
- PAHAR Old-fashioned
- DECOR Pâine prăjită cu dulceață de gutui și pere
REȚETA
Se pre-răcește paharul.
Pentru a pregăti infuzia de vinars cu pere și dulceață de gutui, se adăugă într-un vas mare 700ml Vinars Jidvei VSOP, peste care se pun 500 grame de pere tăiate cub, care, în prealabil, au stat în cuptor la 180 de grade Celsius, timp de 10 minute, și 400 de grame de dulceață de gutui din Gabanașul Castelului. Toate ingredientele se dau prin blender. Se adaugă compoziția la fiert, la foc mediu, timp de 10 minute. Compoziția finală se filtrează de mai multe ori prin tifon.
Într-un stirring glass, se adaugă gheață, 60ml lichiorul de pere, dulceață de gutui și vinars, 30ml Iluziv SB+RI+MO, 5ml Verjus Jidvei și se amestecă compoziția cu o lingură de bar.
Se golește gheața din paharul de servire și se adaugă din nouă gheață, iar cu ajutorul unei site, se strecoară compoziția.
La final se adaugă on top, aproximativ 10ml spumant Jidvei Scintti Extra Dry Muscat Ottonel.
Cocktail-ul se servește cu o feliuță de pâine prăjită cu dulceață de gutui și pere.

Horea Galoș este din Cluj-Napoca și activează în indrustria ospitalității de aproximativ 11 ani. În prezent, îi puteți face o vizită la London Pub din Cluj, unde vă puteți delecta cu cele mai sofisticate băuturi create de Horea. Iubește să creeze băuturi și să servească zâmbete, acestea fiind și partea sa preferată în bar.
Ingredientele Jidvei

SB + RI + MO
Floral și fructat, fin și complex, Iluziv Sauvignon Blanc, Riesling Italian și Muscat Ottonel este o experiență iluzivă care te va purta către o realitate exuberantă.
Un dialog savuros între arome autentice și prospețimea tipică terroir-ului Jidvei, complexitate și simplitate într-un vin cu o personalitate unică.
-
ALCOOL12.5%
-
Note aromaticeagrișe, caise și piersici parfumate, note suave de papaya și fructul pasiunii
Jidvei
Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticedulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.


Jidvei VSOP
Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.
Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticescorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
Muscat Ottonel
Scintti Extra Dry Muscat Ottonel te întâmpină cu note parfumate de iasomie și flori de trandafiri și tonuri fine de flori de portocal.
Corpul este rotund și echilibrat, vinul având totodată, și o prospețime specifică Podgoriei Jidvei. Post gustul remanent încântă cu note de piersici și coajă de portocală.
-
ALCOOL11%
-
Note aromaticelitchi și pepene galben, piersici și coajă de portocale, note intense de mosc.
