Omagiu

by Horea Galoș

,,Băutură a fost inspirată de oamenii care duc mai departe tradiția Castelului Bethlen- Haller. De oamenii frumoși ai locului care fac ca totul să respire și să înflorească. Pentru fiecare zâmbet primit și pentru ospitalitatea lor, am creat cocktail-ul OMAGIU.”

Gust Fresh,
aromat
PRODUSE Vinars Jidvei VSOP, Jidvei Iluziv SB+RI+MO, Verjus Jidvei
DIFICULTATE Mediu
Ocazii Picnic,
Brunch
INGREDIENTE
  • Vinars Jidvei VSOP infuzat cu pere și dulceață de gutui 60 ml
  • Jidvei Iluziv SB+RI+MO 30 ml
  • Verjus Jidvei 5 ml
  • Jidvei Scintti Extra Dry Muscat Ottonel 10 ml
  • PROCEDEU Shake & Strain
  • PAHAR Old-fashioned
  • DECOR Pâine prăjită cu dulceață de gutui și pere
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Se pre-răcește paharul.

PASUL 2

Pentru a pregăti infuzia de vinars cu pere și dulceață de gutui, se adăugă într-un vas mare 700ml Vinars Jidvei VSOP, peste care se pun 500 grame de pere tăiate cub, care, în prealabil, au stat în cuptor la 180 de grade Celsius, timp de 10 minute, și 400 de grame de dulceață de gutui din Gabanașul Castelului. Toate ingredientele se dau prin blender. Se adaugă compoziția la fiert, la foc mediu, timp de 10 minute. Compoziția finală se filtrează de mai multe ori prin tifon.

PASUL 3

Într-un stirring glass, se adaugă gheață, 60ml lichiorul de pere, dulceață de gutui și vinars, 30ml Iluziv SB+RI+MO, 5ml Verjus Jidvei și se amestecă compoziția cu o lingură de bar.

PASUL 4

Se golește gheața din paharul de servire și se adaugă din nouă gheață, iar cu ajutorul unei site, se strecoară compoziția.

PASUL 5

La final se adaugă on top, aproximativ 10ml spumant Jidvei Scintti Extra Dry Muscat Ottonel.

PASUL 6

Cocktail-ul se servește cu o feliuță de pâine prăjită cu dulceață de gutui și pere.

OBSERVAȚII
Mixologist
Horea Galoș

Horea Galoș este din Cluj-Napoca și activează în indrustria ospitalității de aproximativ 11 ani. În prezent, îi puteți face o vizită la London Pub din Cluj, unde vă puteți delecta cu cele mai sofisticate băuturi create de Horea. Iubește să creeze băuturi și să servească zâmbete, acestea fiind și partea sa preferată în bar.

Link către Horea Galoș

Ingredientele Jidvei

Iluziv
SB + RI + MO

Floral și fructat, fin și complex, Iluziv Sauvignon Blanc, Riesling Italian și Muscat Ottonel este o experiență iluzivă care te va purta către o realitate exuberantă.

Un dialog savuros între arome autentice și prospețimea tipică terroir-ului Jidvei, complexitate și simplitate într-un vin cu o personalitate unică.

  • ALCOOL
    12.5%
  • Note aromatice
    agrișe, caise și piersici parfumate, note suave de papaya și fructul pasiunii
SHOP
Verjus
Jidvei

Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    dulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.
SHOP
Vinars
Jidvei VSOP

Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.

Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    scorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
SHOP
Jidvei Scintti
Muscat Ottonel

Scintti Extra Dry Muscat Ottonel te întâmpină cu note parfumate de iasomie și flori de trandafiri și tonuri fine de flori de portocal.

Corpul este rotund și echilibrat, vinul având totodată, și o prospețime specifică Podgoriei Jidvei. Post gustul remanent încântă cu note de piersici și coajă de portocală.

  • ALCOOL
    11%
  • Note aromatice
    litchi și pepene galben, piersici și coajă de portocale, note intense de mosc.
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER