Red sunset

by Dumitru Agache

”Vizita în crama Jidvei și podgoriile întinse de pe Valea Târnavelor rămân cea mai frumoasă priveliște, un tablou de nedescris care m-a inspirat să creez un cocktail care poartă numele de Red Sunset, asemeni apusului care mângâie cu razele timide de toamnă viile din podgoria Jidvei.”

Gust Dulce
- acrișor
PRODUSE Vinars Jidvei VS,
Verjus Jidvei,
Jidvei Grigorescu Roșu
DIFICULTATE Mediu
Ocazii Seri relaxante
INGREDIENTE
  • Vinars Jidvei VS 40 ml
  • Reducție de vin Jidvei Grigorescu Roșu 15 ml
  • Suc de portocale 15 ml
  • Sirop de aronia 10 ml
  • Verjus Jidvei 10 ml
  • PROCEDEU Shake & Strain
  • PAHAR Rocks
  • DECOR Coajă de portocală tăiată fin, o crenguță de cimbrișor și 2 cuișoare
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Se combină toate ingredientele într-un shaker, se adaugă gheată și se dă un shake cu multa pasiune.

PASUL 2

După care, cu ajutorul unui strainer și fine strainer, se toarnă băutura într-un pahar plin cu gheață.

*Pentru reducția de vin roșu se adaugă la 250ml vin Jidvei Grigorescu Roșu, 100g de zahăr, 4-5 crenguțe de cimbrișor, 4 frunze de salvie, 3-4 cuișoare, coaja de la o jumătate de lămâie și coaja de la o jumătate de portocală. Important când se adaugă plantele, să fie lovite ușor în palmă pentru a se desface toate aromele din ele, iar cojile de lămâie și portocală să fie apăsate un pic pentru a-și scoate uleiurile. După ce am combinat toate ingredientele într-un vas potrivit, se pun la fiert, la foc mediu, până se dizolvă zahărul, apoi se lasă licoarea la foc redus timp de 15-20 minute, în tot acest timp se verifică dacă licoarea se reduce. În final, licoarea trebuie să fie redusă aproape la jumătate din volumul inițial. Când licoarea este redusă suficient, se ia de pe foc și se strecoară într-un recipient gol și curat, apoi se lasă la răcit. După răcire, reducția se va indesa și este numai gata de folosit.

OBSERVAȚII
Mixologist
Agache Dumitru

Dumitru Agache are 25 ani și este din Republica Moldova. S-a îndrăgostit de arta bartending-ului în urmă cu 8 ani, încă din primele secunde în care a intrat în bar, unde a preparat primul său cocktail. Dima este o persoană creativă în bar, mereu dornic să iasă din zona de confort și să se autodepășească. Cea mai importanta sursa de inspirație în crearea băuturilor sunt invitații din fața barului, în special invitații cărora reușește să le facă cunoștință cu lumea cocktail-urilor. În prezent, activează în cadrul Bar Philosophy din orașul Suceava.

Link către Dumitru Agache

Ingredientele Jidvei

Vinars
Jidvei VS

Este o alegere excelentă pentru realizarea cocktailurilor dulci-acrișoare, acrișor-răcoritoare sau pentru cele specifice perioadei de iarnă, mai consistente, mai pline sau cu texturi mai cremoase.

Oferă o bază alcoolică cocktailului - 38% alc. -, dar ajută și la creșterea complexității băuturii prin notele de vanilie, caramel, lemn dulce și condimente fine.

  • ALCOOL
    38%
  • Note aromatice
    gutui, lemn dulce, nuci, caise, note subtile de condimente
SHOP
Verjus
Jidvei

Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    dulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.
SHOP
Jidvei Grigorescu
Roșu

Grigorescu Roșu, un cupaj între Pinot Noir și Cabernet Sauvignon, de culoare roșu rubiniu, cu reflexii violet, se deschide olfactiv cu note intense de fructe roșii și negre – cireșe, coacăze negre și prune coapte – și cu accente delicate de piper negru și lemn dulce.

  • ALCOOL
    12.5%
  • Note aromatice
    echilibrat, corp mediu, arome de fructe negre și ciocolată.
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER