
- Vinars Jidvei VSOP 40 ml
- Verjus Jidvei 15 ml
- Sirop de miere cu mentă 20 ml
- Apă minerală On top
- PROCEDEU Throw
- PAHAR Collins
- DECOR Biscuite de muștar și frunze de ștevie
REȚETA
Pentru a pregătire cocktail-ului se va folosi metoda throw, motiv pentru care e nevoie de două tin-uri în care va fi turnat lichidul și de o strecurătoare pentru a reține gheața înapoi în tin-ul care va fi ținut sus, în timp ce se aruncă lichidul în cel de-al doilea tin. Așadar, se pun ingredientele într-un tin și se adaugă 2-3 cuburi de gheață. Se pune sita în tin la un unghi de 45 de grade, astfel încât lichidul să poată fi turnat înapoi peste sită. Se ține vasul de sus deasupra capului cu mâna dominantă, iar tinul de prindere inferioară aproape de margine, între degetul mare și degetul mijlociu, astfel încât să permită, printr-o mișcare de răsucire, să duceți recipientul inferior până la genunchi. Se ridică tinul inferior și se lăsă lichidul să cadă de sus în tinul de jos. Se toarnă încet, controlând viteza. Se repetă aruncarea de 4-5 ori pentru cele mai bune rezultate.
Se toarnă lichidul în pahar.
Drept garnish, se va folosi un biscuite de muștar și o frunză de ștevie.
*Pentru a obține siropul de miere cu mentă, se pune o tigaie la foc mic cu apa și cu miere. Se lasă mierea la topit, apoi se adaugă mentă și puțină sare de lămâie și se lasă la răcit.

Cambozie Cosmin lucrează în domeniul ospitalității de 13 ani, si cu siguranta va continua și în următorii 13 ani deoarece iubește ceea ce face. Pe lângă pasiunea pentru bartending, îi plac și activitatile sportive cum sunt fotbalul și jogging-ul. În prezent, Cosmin îi așteaptă pe toți cei care iubesc cocktailurile și voia bună în locația Linea Closer to the Moon, din București.
Ingredientele Jidvei

Jidvei VSOP
Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.
Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticescorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
Jidvei
Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticedulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.
