Teoretically Pomodoro

by Nițelea Dragoș

,,Inspirația acestui cocktail a venit exact în grădinile și fermele Castelului Bethlen-Haller, unde am fost cucerit de roșiile gustoase și pline de prospețime. Provocarea cea mare a fost aceea de a crea un cocktail cu aceste bunătăți!”

Gust Dulce - acrișor
PRODUSE Verjus Jidvei,
Jidvei Iluziv SB+RI+MO
DIFICULTATE Ridicat
Ocazii Picnic,
Brunch
INGREDIENTE
  • Jidvei Iluziv SB+RI+MO 50 ml
  • Sirop de oregano 15 ml
  • Apă de roșii cu pătrunjel 50 ml
  • Verjus Jidvei 20 ml
  • Ulei de măsline 3 dash
  • PROCEDEU Throw
  • PAHAR Pahar de vin alb
  • DECOR Felie de cartof prăjit cu cașcaval afumat și mix de gemuri
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Se pre-răcește paharul din care se va servi cocktail-ul.

PASUL 2

În tin-ul mic al unui shaker se mixează 50ml Jidvei Iluziv SB+MO+RI, 15ml sirop de oregano*, 50ml apă de roșii cu pătrunjel**, 20ml Verjus Jidvei, 10% apă de cartof***, iar în al doilea lea tin se adaugă gheață. Se folosește tehnica de preparare throw, apoi se repetă tehnica de 3 ori.

PASUL 3

Se adaugă gheață nouă în pahar, peste care se toarnă compoziția.

PASUL 4

Drept garnish, se adaugă 3 drop-uri de ulei de măsline.

* Pentru a pregăti siropul de oregano este nevoie de: 300ml apă, 175g zahăr, 33g oregano. Se fierbe oregano în apă clocotită timp de 15 minute. Se lasă la infuzat timp de 20 minute, apoi se combină cu zahărul până se dizolvă.

** Pentru a pregăti apa de roșii cu pătrunjel, se blendează 5kg roșii și se lasă la decantat 20 minute, după care se strecoară prin cheesecloth. Se dă prin blender, separat, o legătură de pătrunjel, apoi se strecoară prin cheesecloth. Apoi se combină 400ml apă de roșii, cu 80ml Verjus Jidvei și pătrunjelul strecurat.

*** Pentru apa de cartof, se fierbe un cartof în apă, până când se extrage amidonul, iar cartoful rămâne semi-fiert. Apoi se strecoară și se păstrează lichidul.

OBSERVAȚII
Mixologist
Nițelea Dragoș

Nițelea Dragoș are 23 de ani și lucrează în industria mixologiei de 5 ani. În prezent, activează în locația Teoria, din București. Pentru el, mixologia îi oferă ocazia de a se dezvolta, de a evolua și e “unealta” care îl poate ridica la nivelul pe care și-l dorește.

A ales să lucreze în industria propriu-zisă din pasiune, dar și din dorința de a se afirma și dezvolta ca orice tânăr la început de drum. Ulterior, dorința s-a transformat în pasiune, în momentul în care a intrat în contact cu mixologia, cu barul și cu oaspeții.

Link către Dragoș Nițelea

Ingredientele Jidvei

Iluziv
SB + RI + MO

Floral și fructat, fin și complex, Iluziv Sauvignon Blanc, Riesling Italian și Muscat Ottonel este o experiență iluzivă care te va purta către o realitate exuberantă.

Un dialog savuros între arome autentice și prospețimea tipică terroir-ului Jidvei, complexitate și simplitate într-un vin cu o personalitate unică.

  • ALCOOL
    12.5%
  • Note aromatice
    agrișe, caise și piersici parfumate, note suave de papaya și fructul pasiunii
SHOP
Verjus
Jidvei

Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    dulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER