
- Vinars Jidvei VS 30 ml
- Funky cordial 50 ml
- Jidvei Scintti Fetească Regală On top
- PROCEDEU Shake & fine strain
- PAHAR Flută
- DECOR Chips de parmezan
REȚETA
Se adaugă într-un shaker 30ml Vinars Jidvei VS, 50ml Funky Cordial* și gheață și se dă shake.
Cu ajutorul unui strainer și fine strainer, se toarnă băutura într-un pahar plin cu gheață.
La final, se completează băutura cu spumantul Jidvei Scintti Fetească Regală.
Drept garnish, se vor folosi chipsuri de parmezan.
*Pentru a pregăti Funky cordialul, primul pas este pregătirea caramelului. Așa că, într-o cratiță, se topește zahărul alb pentru a obține o bază de caramel. Următorul pas este infuzarea caramelului cu vinul. Se toarnă Jidvei Traminer Roz CIB 2018 peste caramel și se oprește focul pentru a permite aromelor să se îmbine armonios. Apoi se vor prepara ciupercile. Într-o tigaie se rumenesc 200g de ciuperci pleurotus până devin aurii și fragede. Se amestecă ciupercile rumenite cu baza de caramel și vin. Se incorporează 80g de parmezan ras pentru a aduce un plus de savoare umami cordialului. Pentru a ajusta și echilibra nivelul de zahăr, se adaugă Verjus Jidvei, pentru a obține gustul dorit.

Petru-Ștefan Tenchiu își trăiește de mai bine de 11 ani visul în lumea bartending-ului. Iubește să creeze băuturi speciale pentru oaspeții săi, să le aducă zâmbetul pe buze și să le depășească așteptările de fiecare dată. Fiecare cocktail este o ocazie de a spune o poveste nouă, iar pasiunea sa pentru mixologie îl motivează să inoveze și să experimenteze mereu. Pe Ștefan îl puteți vizita și îi puteți gusta cocktailurile în locația Millo, din București, unde energia pozitivă și atenția la detalii transformă o seară obișnuită într-o experiență memorabilă pentru toți cei care îi trec pragul. Pe lângă arta de a fi barman, lui Ștefan îi plac drumețiile în natură, dar și sporturile extreme, precum snowboarding-ul.
Ingredientele Jidvei

Jidvei VS
Este o alegere excelentă pentru realizarea cocktailurilor dulci-acrișoare, acrișor-răcoritoare sau pentru cele specifice perioadei de iarnă, mai consistente, mai pline sau cu texturi mai cremoase.
Oferă o bază alcoolică cocktailului - 38% alc. -, dar ajută și la creșterea complexității băuturii prin notele de vanilie, caramel, lemn dulce și condimente fine.
-
ALCOOL38%
-
Note aromaticegutui, lemn dulce, nuci, caise, note subtile de condimente
Jidvei
Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticedulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.


Fetească Regală
Scintti Brut Fetească Regală se deschide cu note aromatice de flori albe de trandafir și flori de caprifoi, ca în final să încânte cu note de piersici și de fructe exotice, cum sunt cele de mango.
Aromele de măr verde proaspăt, caise confiate și fructe exotice și tușele fine de pepene galben se întrepătrund cu o efervescență plăcută și reconfortantă, specifică Podgoriei Jidvei.
-
ALCOOL11%
-
Note aromaticemăr verde proaspăt, piersici, caise confiate și pepene galben.
CIB 2018
Îmbogățește cocktailurile cu arome dulci de miere și flori de trandafir, accente de piersici bine coapte, completate de note fine de papaya și fructul pasiunii.
Gustativ este savuros, dulce, dar bine echilibrat de aciditatea naturală ridicată specifică Podgoriei Târnave-Jidvei. Este intens, persistent și savuros.
-
ALCOOL11.5%
-
Note aromaticearomele irezistibile de piersici, miere, dulceață de trandafiri și fructe exotice dulci
