Tomatina

by Daniel Ghiță

,,Ferma Castelului Bethlen-Haller și conceptul From farm to Glass m-au impresionat, pentru că, mereu, am dorit să ofer un strop de autenticitate băuturilor mele prin intermediul produselor locale. Dintre toate legumele, fructele și plantele aromatice din ferma castelului, roșiile m-au cucerit.”

Gust Fresh, răcoritor, ușor dulce
PRODUSE Vinars Jidvei VSOP, Verjus Jidvei, Jidvei Traminer Roz CIB 2018
DIFICULTATE Mediu
Ocazii Summer Party,
Picnic
INGREDIENTE
  • Vinars Jidvei VSOP 40 ml
  • Verjus Jidvei 10 ml
  • Jidvei Traminer Roz CIB 2018 25 ml
  • Sirop de mentă 20 ml
  • Spumă de apă de roșii on top
  • PROCEDEU Stir
  • PAHAR Rocks
  • DECOR Biscuiți cu dulceață de roșii cherry
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Se pre-răcește bine paharul.

PASUL 2

Într-un mixing glass se adaugă 40ml Vinars Jidvei VSOP, 10ml Verjus Jidvei, 25ml Jidvei Traminer Roz CIB 2018, 20ml sirop de mentă.

PASUL 3

Se adaugă gheață full în mixing glass și se dă stir cu lingurița de bar.

PASUL 4

Se golește gheața din pahar și se adaugă roșia congelată în pahar pe post de gheață.

PASUL 5

Se dă strain la băutură.

PASUL 6

Se adaugă spuma de apă de roșii*.

PASUL 7

Se adăugă ca și garnish, biscuiți cu dulceață de roșii cherry**.

*Pentru a obține apă de roșii, se pun roșiile la storcătorul de rădăcinoase, apoi se filtrează totul într-un bol folosind filtre de cafea sau tifon.

**Pentru a prepara biscuiții cu dulceață de roșii cherry, se topesc 50g unt și se adaugă treptat 50g făină albă, 50g zahăr, 50g dulceață de roșii cherry. Se omogenizează bine toate ingredientele, apoi compoziția se întinde pe o folie de copt. Se adaugă compoziția la cuptorul încins la 140grade Celsius, timp de 20 minute.

OBSERVAȚII
Mixologist
Ghiță Daniel

Ghiță Daniel are 21 de ani și lucrează în industria ospitalității de 4 ani. Este pasionat de flair bartending, o formă de exprimare artistică prin care barul devine o scenă, iar tehnica se îmbină cu spectacolul. Pentru el, mixologia înseamnă mai mult decât pregătirea unor băuturi – este o formă de artă și știință în același timp. Este despre echilibru, creativitate și despre a oferi o experiență memorabilă fiecărui oaspete. Prin mixologie poate să transmită emoții, să inoveze constant și să creeze momente unice. Astăzi, Daniel crează experiențe memorabile în locația The Sain din capitală.

Link către Ghiță Daniel

Ingredientele Jidvei

Vinars
Jidvei VSOP

Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.

Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    scorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
SHOP
Verjus
Jidvei

Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    dulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.
SHOP
Traminer Roz
CIB 2018

Îmbogățește cocktailurile cu arome dulci de miere și flori de trandafir, accente de piersici bine coapte, completate de note fine de papaya și fructul pasiunii.

Gustativ este savuros, dulce, dar bine echilibrat de aciditatea naturală ridicată specifică Podgoriei Târnave-Jidvei. Este intens, persistent și savuros.

  • ALCOOL
    11.5%
  • Note aromatice
    aromele irezistibile de piersici, miere, dulceață de trandafiri și fructe exotice dulci
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER