
- Vinars Jidvei VSOP 40 ml
- Verjus Jidvei 10 ml
- Jidvei Traminer Roz CIB 2018 25 ml
- Sirop de mentă 20 ml
- Spumă de apă de roșii on top
- PROCEDEU Stir
- PAHAR Rocks
- DECOR Biscuiți cu dulceață de roșii cherry
REȚETA
Se pre-răcește bine paharul.
Într-un mixing glass se adaugă 40ml Vinars Jidvei VSOP, 10ml Verjus Jidvei, 25ml Jidvei Traminer Roz CIB 2018, 20ml sirop de mentă.
Se adaugă gheață full în mixing glass și se dă stir cu lingurița de bar.
Se golește gheața din pahar și se adaugă roșia congelată în pahar pe post de gheață.
Se dă strain la băutură.
Se adaugă spuma de apă de roșii*.
Se adăugă ca și garnish, biscuiți cu dulceață de roșii cherry**.
*Pentru a obține apă de roșii, se pun roșiile la storcătorul de rădăcinoase, apoi se filtrează totul într-un bol folosind filtre de cafea sau tifon.
**Pentru a prepara biscuiții cu dulceață de roșii cherry, se topesc 50g unt și se adaugă treptat 50g făină albă, 50g zahăr, 50g dulceață de roșii cherry. Se omogenizează bine toate ingredientele, apoi compoziția se întinde pe o folie de copt. Se adaugă compoziția la cuptorul încins la 140grade Celsius, timp de 20 minute.

Ghiță Daniel are 21 de ani și lucrează în industria ospitalității de 4 ani. Este pasionat de flair bartending, o formă de exprimare artistică prin care barul devine o scenă, iar tehnica se îmbină cu spectacolul. Pentru el, mixologia înseamnă mai mult decât pregătirea unor băuturi – este o formă de artă și știință în același timp. Este despre echilibru, creativitate și despre a oferi o experiență memorabilă fiecărui oaspete. Prin mixologie poate să transmită emoții, să inoveze constant și să creeze momente unice. Astăzi, Daniel crează experiențe memorabile în locația The Sain din capitală.
Ingredientele Jidvei

Jidvei VSOP
Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.
Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticescorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
Jidvei
Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticedulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.


CIB 2018
Îmbogățește cocktailurile cu arome dulci de miere și flori de trandafir, accente de piersici bine coapte, completate de note fine de papaya și fructul pasiunii.
Gustativ este savuros, dulce, dar bine echilibrat de aciditatea naturală ridicată specifică Podgoriei Târnave-Jidvei. Este intens, persistent și savuros.
-
ALCOOL11.5%
-
Note aromaticearomele irezistibile de piersici, miere, dulceață de trandafiri și fructe exotice dulci