Under Jidvei

by Călin Ionescu

„Misterioasele povești despre istoria și tradițiile ținutului Weinland m-au inspirat în crearea acestui cocktail, dând naștere unei băuturi echilibrate.”

Gust Acrișor
Spicy
PRODUSE Traminer Roz
CIB 2018
DIFICULTATE Mediu
Ocazii Cină
INGREDIENTE
 • Traminer Roz CIB 2018 40 ml
 • Sirop Spice-uri 40 ml
 • Fresh Mixt 100 ml
 • PROCEDEU Shake
 • PAHAR Tiki
 • DECOR Coajă de lămâie și floare de dovleac
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Se prerăcește paharul de tip Tiki în care va fi turnat conținutul cocktailului.

PASUL 2

Se adaugă 40ml Jidvei Traminer Roz CIB 2018, 40ml Sirop Spice-uri și 100ml Fresh Mixt, într-un shaker plin cu gheață și se dă shake băuturii.

PASUL 3

Se înlocuiește gheața inițială din pahare cu gheață nouă și se adaugă conținutul cocktailului cu ajutorul unei site fine pentru a elimina eventualele impurități.

PASUL 4

La final, se adaugă ca și garnish, coaja de lămâie și floarea de dovleac.

*Pentru a prepara Fresh mixt-ul din rețetă, se combină într-un blender 50ml fresh de lămâie, 150ml fresh de mere, semințele de la un ardei iute, un ardei iute întreg, tocat fin și 30ml de vinars VS.

**Pentru prepararea siropului de spice-uri, se adaugă într-un recipient 100ml fresh de portocale, 50ml fresh de lămâie și 400ml apă, peste care se adaugă 2 batoane de scorțișoară, un praf de nucșoară rasă și 1g de cardamom care se lasă la fiert timp de 30-40 minute. În același timp, într-o oala separată, se pregătește caramelul, din 100g de zahăr brun, amestecând continuu până consistența devine una semi-lichidă. Se oprește focul, iar caramelul se încorporează în lichidul final, prin amestecare continuă.

OBSERVAȚII
Mixologist
CălinIonescu

Călin Ionescu este din Piatra Neamț și cu toate că a intrat în industria ospitalității de puțin timp, îi propune să contribuie la dezvoltarea acesteia pe plan local.

Activează atât într-o cafenea din orașul natal, cât și în cadrul unei agenții de barmani, specializată pe evenimente private. Cel mai mult își dorește să acumuleze cât mai multă experiență, deoarece consideră că experiența practică este cel mai bun mod pentru a învăța și a evolua.

Link către Călin Ionescu

Ingredientele Jidvei

Traminer Roz
CIB 2018

Îmbogățește cocktailurile cu arome dulci de miere și flori de trandafir, accente de piersici bine coapte, completate de note fine de papaya și fructul pasiunii.

Gustativ este savuros, dulce, dar bine echilibrat de aciditatea naturală ridicată specifică Podgoriei Târnave-Jidvei. Este intens, persistent și savuros.

 • ALCOOL
  11.5%
 • Note aromatice
  aromele irezistibile de piersici, miere, dulceață de trandafiri și fructe exotice dulci
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER